Σταμάτης Γονίδης
Όνομα καλλιτέχνη
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ
Ημερομηνία & Τόπος γέννησης
γεννήθηκε 6 Σεπτεμβρίου 1957 στο όμορφο νησί της Κύθνου
Κατηγορία
Λαϊκά

Σταμάτης Γονίδης  Βιογραφία

Ο Σταμάτης Γονίδης γεννήθηκε στο όμορφο νησί της Κύθνου και απο μικρή ηλικία αποφάσισε να γίνει ναυτικός. Έτσι, έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη της γης και έχει γνωρίσει πολλές κουλτούρες, οι οποίες άνοιξαν τους ορίζοντές του. Φυσικά, η καλλιτεχνική φλέβα του Σταμάτη Γονίδη ήταν αυτή που τον έκανε να στραφεί προς τη μουσική και το τραγούδι και να μας χαρίσει μοναδικά κομμάτια όλα αυτά τα χρόνια. Οι ερμηνείες του Σταμάτη Γονίδη είναι πάντα εξαιρετικές και μας αγγίζουν απο τις πρώτες κιόλας νότες. Σε όποια νυχτερινά κέντρα κι αν έχει εμφανιστεί έχει προκαλέσει πανικό τόσο με τα τραγούδια του όσο και με τη σκηνική του παρουσία. Η επαφή του με τον κόσμο είναι κάτι το ανεπανάλληπτο. Ο Σταμάτης Γονίδης είναι ένας απο τους καλύτερους καλλιτέχνες που διαθέτουμε σήμερα και όπως είναι φυσικό ο κόσμος των αποθεώνει όπου κι αν εμφανιστεί. Η καριέρα του Σταμάτη Γονίδη ξεκίνησε τις εποχές που η νύχτα ήταν στα πάνω της. Κατάφερε να ανέβει σε όλες τις μεγάλες πίστες των νυχτερινών κέντρων της χώρας και μάλιστα κάνοντας το κοινό του να παραλληρεί. Οι δισκογραφικές δουλειές του Σταμάτη Γονίδη είναι το ίδιο επιτυχημένες, όπως και οι εμφανίσεις του. Απο τον πρώτο του δίσκο το 1986 με τον τίτλο «Προηγήσε έρωτά μου», μέχρι και σήμερα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Η φωνή του Σταμάτη Γονίδη είναι ξεχωριστή και φυσικά η ερμηνεία του αξεπέραστη. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο κόσμος έχει αγαπήσει τόσο πολύ τον Σταμάτη Γονίδη και τον έχει ανεβάσει στην κορυφή της επιτυχίας όλα αυτά τα χρόνια. Ο Σταμάτης Γονίδης, εκτός απο σπουδαίος καλλιτέχνης, είναι και ένας ταλαντούχος συγγραφέας, καθώς το βιβλίο του με τίτλο «Ιπτάμενος λαγός» πήγε τόσο καλά σε πωλήσεις και φυσικά έγινε αγαπητό στον κόσμο. Πρόκειται για ένα παραμύθι που απευθύνεται σε πιο μεγάλα «παιδιά», το οποίο έχει να κάνει με τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Σταμάτη Γονίδη. Σε αυτό φαίνεται ο εσωτερικός κόσμος και το πνεύμα του μεγάλου καλλιτέχνη, καθώς πραγματεύεται θέματα που ποτέ κανείς δεν είχε φανταστεί ότι θα απασχολούσαν τον Σταμάτη Γονίδη.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ

Πέρα απο τις συγγραφικές του ικανότητες, ο γνωστός τραγουδιστής τα τελευταία χρόνια μας έχει εκπλήξει και με άλλα του ταλέντα. Συγκεκριμένα, παράγει ένα απο τα πιο γευστικά κρασιά, το όνομα του οποίου είναι «Άγιος». Πρόκειται για ένα κρασί για το οποίο ο Σταμάτης Γονίδης είναι πολύ περήφανος που το παράγει, ενώ όλοι εμείς του είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες όταν το γευόμαστε. Οι μεγάλες επιτυχίες του Σταμάτη Γονίδη Τα σουξέ του Σταμάτη Γονίδη είναι αμέτρητα! Μας έχουν διασκεδάσει μέχρι το πρωί και μάλιστα εδώ και πολλές δεκαετίες. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που όποιο κομμάτι κι αν ερμηνεύσει, θα το κάνει μεγάλη επιτυχία. Τόσο οι φωνητικές του ικανότητες όσο και το ταλέντο του στην ερμηνεία είναι δύο απο τα στοιχεία που τον έχουν κάνει τόσο σπουδαίο καλλιτέχνη. Ποιός δεν έχει τραγουδήσει το σουξέ του Σταμάτη Γονίδη «Όλα σε θυμίζουν» ή την μεγάλη επιτυχία «Απωθημένα». Απο τον πρώτο κιόλας δίσκο του Σταμάτη Γονίδη, ο κόσμος κατάλαβε πως έχει να κάνει με έναν γνήσιο καλλιτέχνη, με μεγάλο ταλέντο και σπάνια λαϊκή φλέβα. Έτσι, όποιο τραγούδι κι αν ερμήνευε όλα αυτά τα χρόνια, γινόταν αμέσως σουξέ, όπως για παράδειγμα τα «Έχω πετάξει μαζί σου», «Εσένα θέλω μόνο», «Γιατί κλαις» και πολλά άλλα. Φυσικά, σε όποια μπουζούκια κι αν εμφανίζεται αυτός ο μεγάλος ερμηνευτής, με το που βγαίνει στην πίστα γίνεται χαμός! Ο κόσμος τον αποθεώνει και του ζητά συνεχώς να πει τις μεγάλες του επιτυχίες. Θα λεγαμε, λοιπόν, πως ο Σταμάτης Γονίδης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο ελληνικό τραγούδι, καθώς όχι μόνο έχει το σπουδαίο ταλέντο να ερμηνεύει καταπληκτικά, αλλά συνθέτει κιόλας μοναδικά σουξέ.Το καλοκαίρι του 2016 ο Σταμάτης Γονίδης εμφανίζεται μαζί με το Σάκη Αρσενίου και την Ελένη Χατζίδου στο Frngelico Γονίδης

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Δισκογραφία

1986 – Προηγείσαι έρωτά μου

1988 – Εσύ που δηλώνεις γυναίκα μου

1989 – Θα με χρειαστείς

1990 – Είμαι εγώ που σε παίρνω τηλέφωνο

1991 – Μόνος σε διπλό κρεβάτι

1991 – Πρώτο τραπέζι LIVE στις Αμπάρες

1992 – Από μικρός στη θάλασσα

1992 – Αμοιβαία τα αισθήματα

1992 – Από μικρός στη θάλασσα

1992 – Τα σουξέ μου

1992 – Ενδιαφέρομαι για σένα

1993 – Νησιώτικα – Αγάπες του Αιγαίου

1993 – Εσένα θέλω μόνο

1994 – Γιατί κλαις

1994 – Σε δυο κόσμους

1995 – Τα 15 καλύτερα

1995 – Μια βραδιά στο Posidonio LIVE

1995 – Απωθημένα

1996 – Τα χορευτικά

1996 – Από ‘δω και πέρα

1997 – Απάντησέ μου

1998 – Μη φύγεις σου λέω

1999 – Αγάπη παράξενη

2000 – Gonidis

2000 – Για θυμήσου – Όλες οι επιτυχίες (2CDs)

2000 – Αν είστε μόνοι

2000 – Με πειράζει

2001 – Έτσι

2002 – Μια αγάπη δεν τελειώνει – Επιτυχίες

2002 – Σκέψη μου

2003 – Ζητάς πολλά

2004 – Έχω πετάξει μαζί σου

2005 – Σίγουρα ξέρεις (re-edition)

2005 – ΟΛΑ LIVE

2006 – Μαζί σου – Μεγάλες επιτυχίες (2 CDs)

2006 – Στιγμές που μου πήρες

2007 – Βιώματα

2007 – Όλα σ´αγαπάνε – οι καλύτερες μπαλάντες

2007 – Πορτραίτα – Οι μεγάλες επιτυχίες

2007 – Σου χρειάζεται

2008 – Προσδοκώ Ανάστασιν

2008 – Οι μεγάλες επιτυχίες (2 CDs)

2008 – Γυρνάω εκεί

2009 – Πιο μαζί από ποτέ

2010 – Σε θέλω

2012 – Σημεία των καιρών

2012 – best of

2013 – Seven days

error: Aπαγορευεται η αντιγραφη βλακα